Per la seva part, la regidora Weber explica que «aquest any hem volgut donar
El festival INCLÀSSIC torna un any més i amplia la seva programació inclou, per primera vegada, unes jornades educatives que enguany es dedicaran a la figura de Ludwig van Beethoven
L’acte de presentació ha estat presidit pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Alice Weber; els quals han estat acompanyats del gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/05/2021 - 07:27:00
«El festival Inclàssic gaudeix d’una excel·lent trajectòria i s’ha consolidat ja com un dels festivals de música clàssica més destacats del Raiguer. Tot i això, aquesta edició és encara més especial donades les circumstàncies.

El festival INCLÀSSIC torna un any més i amplia la seva programació. El programa inclou, per primera vegada, unes jornades educatives que enguany es dedicaran a la figura de Ludwig van Beethoven. L’oferta de concerts s’ha incrementat i es realitzaran un total de 6 actuacions. L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui una nova edició del cicle de música clàssica INCLÀSSIC, que es desenvoluparà durant els mesos de maig i juny en la capital del Raiguer.

L’acte de presentació ha estat presidit pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Alice Weber; els quals han estat acompanyats del gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra; el director de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Bernat Quetglas; el director d’IBJOVE, Sebastià Lliteres; Maria José Pérez, en representació d'Art Vocal Ensemble; i el musicòleg, Jordi Alomar.

el director de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Bernat Quetglas; el director d’IBJOVE, Sebastià Lliteres; Maria José Pérez, en representació d'Art Vocal Ensemble; i el musicòleg, Jordi Alomar.

«El festival Inclàssic gaudeix d’una excel·lent trajectòria i s’ha consolidat ja com un dels festivals de música clàssica més destacats del Raiguer. Tot i això, aquesta edició és encara més especial donades les circumstàncies. A poc a poc anam recuperant la normalitat i reiniciant la nostra ciutat amb les màximes garanties», assenyala Moreno.

Per la seva part, la regidora Weber explica que «aquest any hem volgut donar una passa més i ampliar la programació del festival amb activitats complementàries que ens permeti arribar a una diversitat de públic més amplia on estudiants, professionals i amants de la música clàssica s’hi trobin acollits».

Així doncs, Inclàssic 2021 començarà, enguany com a novetat, amb les jornades «L’empremta de Ludving van Beethoven», en commemoració del 250è aniversari del naixement del compositor. D’aquesta manera, divendres 21 de maig se celebrarà un breu concert «Répertoire (Mauricio Kagel, 1971)», a càrrec de Carlota Cáceres i, a continuació la conferència “Resseguir l'empremta. Beethoven i el seu llegat". Desprès es projectarà el film «El llegat de Ludwig van Beethoven al segle XX» de Mauricio Kagel (1970 – VOSE).

D’altra banda, dissabte 22 de maig, es durà a terme la taula rodona: «Beethoven i el símbol d'Europa», amb Jordi Alomar i Cristòfol Soler Cladera, moderada per la regidora Alice Weber. L’acte conclourà amb el concert de «L'obra per a violoncel de Ludwig van Beethoven», a càrrec de Marc Alomar, violoncel, i Joan Travé, piano.

Inclàssic continua el 28 de maig amb el concert «Sonates i partites per a violí sol (J. S. Bach)», a càrrec de Barry Sargent. El 4 de Juny serà el torn d’Art Vocal Ensemble que interpretarà «Himne per al funeral de la reina Carolina (Georg Friedrich Händel)», en el Claustre de Sant Domingo.

Després, el 12 de juny, actuaran els alumnes del conservatori Municipal de Música Antoni Torrandell en el marc del festival «Sinfonic», on se celebren 100 concerts simultanis i gratuïts a 100 espais de Catalunya i les Illes Balears. Cada edició té uns padrins, i aquest any són els 'Stay Homas'. En el seu honor les escoles de música interpretaran el seu èxit: "Gotta Be Patient".

A continuació, el mateix dia 12 de juny, el Casal de Cultura acollirà també un concert a càrrec dels finalistes del certamen de Joves Intèrprets del programa cultural Art Jove 2020. L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears actuarà el dia 18 de juny amb el seu quintet de clarinet i cordes, que interpretarà obres de F. J. Hydn i J. Brahms.

El 26 de juny, se celebrarà el concert de les obres d’Enric Rodríguez-Llorenç, Franz A. Hoffmeister i Wolfgang A. Mozart, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Mallorca. Per últim, el 27 de juny, es durà a terme la semifinal del certamen de Joves Intèrprets, en la modalitat de Solistes, del programa cultural Art Jove 2021, en el Casal de Cultura.

Com cada any, les activitats que s’emmarquen en el festival de música clàssica són gratuïtes. Tot i això, per garantir que es compleixen totes les mesures de seguretat vigents i controlar l’aforament és necessari reservar la plaça prèviament telefonant al 871 914 500, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado