Consell de Mallorca
El Consell de Caça de Mallorca aprova una nova ordre de vedes que permet prorrogar la caça d’algunes espècies
La resolució, que està adaptada a les directrius europees, va ser aprovada per la unanimitat dels membres del sector cinegètic, ambiental i rural de l’illa.
conselldemallorca.net 08/05/2024 - 16:56:02

El Consell de Caça de Mallorca aprova una nova ordre de vedes que permet prorrogar la caça d’algunes espècies

La resolució, que està adaptada a les directrius europees, va ser aprovada per la unanimitat dels membres del sector cinegètic, ambiental i rural de l’illa

El Consell de Caça de Mallorca, que depèn del Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca, ha aprovat canvis significatius en la nova ordre de vedes complint amb els requisits que marquen les directrius europees.

A partir d’ara, es permetrà la caça de llebres amb escopeta durant dos dies (els dies 18 i 25 d´agost), amb una captura màxima d’una llebre per caçador i dia; es manté la moratòria de caça de la tórtora europea una temporada més; aquest any no es permetrà la caça de tórtora turca ja que no és considerada espècie cinegètica a Espanya i a més la temporada de caça del colom  s'iniciarà l'1 de setembre.

Així mateix, es prorroga la temporada de caça fins al 9 de febrer per a les espècies següents: el tord comú, el tord cellard, l'estornell, la cega, el colom i el tudó, cadascuna en les seves respectives modalitats. A més, les modalitats tradicionals de caça de perdiu amb reclam (amb escopeta i bagues) i de tord a coll s'acabarà dia 10 de febrer.

La resolució anual va ser aprovada per unanimitat en la votació final de la reunió del Consell de Caça de Mallorca, que va tenir lloc a la finca de Raixa i que va congregar membres del sector cinegètic, ambiental i rural de l’illa. Com a novetat, es varen convidar a la reunió diverses entitats agràries, entre les quals hi havia ASAJA i Mallorca Rural, que varen respondre amb gran implicació i agraïment.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, que va ser l’encarregat de presidir la sessió, ha destacat «l’aportació vital de les associacions agràries al món cinegètic i s’ha de ressaltar la interrelació entre els dos sectors».

«Sempre s’havien tingut en compte les directrius europees per restringir la caça. Ara s’han tingut presents també per poder prorrogar la caça d’algunes espècies d’acord amb els períodes de migració», ha assenyalat Pedro Bestard.

Per part seva, el director insular de Caça, Sebastià Perelló, ha remarcat «l’esforç que ha dut a terme la Direcció Insular de Caça per fer un treball de participació i de consens conjuntament amb tots els sectors implicats, ajustant-se sempre a les dades tècniques».

Es va valorar una declaració d’emergència cinegètica

Seguint l’ordre del dia, es va valorar una possible declaració d’emergència cinegètica per a les espècies del tudó i colom. «La població d’aquestes dues espècies s’ha incrementat durant els darrers anys i s’han multiplicat diferents problemàtiques: danys agrícoles, deterioració de béns materials, riscs de malalties a altres espècies, salubritat pública, etc.», segons va explicar el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports a tots els presents.

El director insular de Caça ha recordat que la Federació d’Entitats Locals de les illes Balears (FELIB) ja havia manifestat en reunions prèvies al Consell de Caça la gran preocupació dels batles, així com els danys generalitzats a gairebé tots els municipis.


Reciente
Visto
Comentado