Felanitx
Finalitza la vint-i-sisena campanya d'excavacions al jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià de Portocolom
La campanya d'enguany s'ha centrat en l'excavació de la Naveta II on s'han fet diferents troballes materials.
felanitx.org 01/08/2021 - 20:00:54

Finalitza la vint-i-sisena campanya d'excavacions al jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià de Portocolom

La campanya d'enguany s'ha centrat en l'excavació de la Naveta II on s'han fet diferents troballes materials.

L'Ajuntament de Felanitx a través de la regidoria de Cultura i Patrimoni ha promogut les actuacions dutes a terme en aquesta nova campanya als Closos de Can Gaià que es varen iniciar el passat 12 de juliol i que finalitzen demà dissabte 31. En aquesta nova edició d'excavacions al jaciment s'han trobat evidències materials que permetran a l'equip de Projecte Closos entendre la vida diària de les comunitats que visqueren a les illes fa uns tres mil anys.

Les tasques d'excavació s'han centrat en la Naveta II. S'ha pogut documentar un fèrtil nivell arqueològic corresponent a una de les darreres fases d'ús d'aquesta casa de l'edat del Bronze que es va construir fa uns 3.500 anys i es va abandonar fa 2.800 anys.

A la campanya han participat una quinzena de persones, entre equip professional d'arqueologia, voluntaris/ies i estudiants principalment de la Universitat de les Illes Balears. A diferència d'anys anteriors, per mor de la complicada situació sanitària, es va decidir no comptar amb voluntaris/ies de fora de Mallorca.

L'arqueòleg Bartomeu Salvà ha manifestat «hem trobat una àrea de gestió i consum d'aliments (amb una llar de foc, diversos molins de pedra, restes d'animals consumits, etc.). Aquestes noves troballes obren prometedores línies de recerca per poder estudiar un moment de convivència entre comunitats pertanyents a dues cultures diferents que presentaven maneres de viure molt diferents i per millorar la comprensió de l'inici de la cultura talaiòtica»

Aquestes actuacions han estat executades per l'equip de Projecte Closos, liderat pel Dr. Bartomeu Salvà. La Universitat de les Illes Balears, dóna suport científic i tècnic al projecte. L'Hotel Club Cala Marçal ha col·laborat també des del principi costejant l'alimentació de l'equip de voluntaris que ha participat en la campanya.

L'actual campanya d'excavació forma part del projecte de recerca "Closos de Can Gaià: espais domèstics i espais comunals a l'edat del Bronze i del Ferro de Mallorca", que compta amb finançament del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, dins de la Convocatòria de Subvencions per a la recerca en matèria d'arqueologia i/o paleontologia a l'illa de Mallorca, a l'arxipèlag de Cabrera i en els illots adjacents, pluriennal 2020-2022.

 

Reciente
Visto
Comentado