STEI Intersindical
El protocol Covid de les oposicions no garanteix el dret de tots els aspirants
L’STEI Intersindical ha demanat que si una persona es contagia de Covid durant les proves pugui examinar-se mentre dura el procés
sindicat.steiintersindical 17/05/2021 - 19:15:32

El protocol Covid de les oposicions no garanteix el dret de tots els aspirants

L’STEI Intersindical ha demanat que si una persona es contagia de Covid durant les proves pugui examinar-se mentre dura el procés

Ha reclamat mesures de seguretat sanitària per a garantir la protecció dels aspirants i dels tribunals

A la Mesa Sectorial d’avui, l’STEI Intersindical ha demanat algunes propostes de millora per a les persones aspirants a les oposicions, com per exemple si una persona ha de fer quarantena mentre duren les proves, que es pugui examinar en qualsevol moment del procés, com està regulat en el País Valencià. La Conselleria s’ha negat a admetre aquest supòsit, amb l’excusa que les oposicions han d’acabar dia 31 de juliol.

El sindicat ha expressat el seu desacord absolut amb aquesta decisió, ja que nega el dret d’acabar el procés d’oposicions a una persona que es pugui contagiar de Covid-19 o que hagi de fer quarantena. També ha demanat que la declaració responsable es pugui enviar de manera telemàtica amb 24 hores d’antelació, com les programacions; i que es desinfectin tots aquells estris que s’han de compartir, com passa amb els de cuina o amb els instruments dels exàmens del Conservatori.

Com que hi ha tribunals que no són a Palma i estan distribuïts per diferents pobles, hi pot haver problemes per a aquells opositors que venguin d’altres illes per poder-hi arribar.

L’STEI Intersindical ha reclamat també un protocol complet pel que fa a les mares lactants, i que es permeti l’accés al lloc dels exàmens a una persona que es quedi amb l’infant. La Conselleria ha manifestat que les mares podran alletar i que s’habilitarà un espai per a aquest efecte.

En el torn obert de paraula, ha demanat que es vaccini el professorat d’escoles oficials d’idiomes i dels centres d’adults que han d’estar als tribunals. També que s’elabori un protocol per als docents d’escoles oficials d’idiomes i per al seu alumnat semblant al de les oposicions, i que es faci una llista a part, dels membres dels tribunals i opositors pendents de la segona dosi, perquè aquest fet no interfereixi en el desenvolupament de les proves.

 

 

Reciente
Visto
Comentado