CCOO
Els opositors i opositores en quarantena o contagiats no podran accedir a les oposicions docents
CCOO està molt decebuda amb la decisió per part de la Conselleria d´Educació de no cercar solucions a aquest problema.
ib.ccoo.es 17/05/2021 - 15:39:35
Els opositors i opositores en quarantena o contagiats no podran accedir a les oposicions docents

CCOO està molt decebuda amb la decisió per part de la Conselleria d´Educació de no cercar solucions a aquest problema i negar el dret a optar a una plaça fixa als aspirants contagiats o en quarantena. 


Des de la FE-CCOO hem insistit en vàries meses sectorials i comissions paritàries que l'accés a la funció pública s’ha de garantir, i per això vam plantejar propostes com: avançar les oposicions, fer proves PCR a opositors en quarantena i exemples d'altres comunitats autònomes que sí repetiran les proves. No obstant això, la Conselleria avui ha reafirmat el que ja havia dit, que els aspirants contagiats o en quarantena no tindran dret a examinar-se. Per altra banda, també ens preocupa que si una persona presenta símptomes durant les proves, encara que sigui aïllada per motius de seguretat, no pugui finalitzar el procés.

A la Mesa Sectorial d’avui, CCOO també ha demanat que s’agilitzin les vaccinacions per tal que al moment del procés selectiu els participants estiguin immunitzats, rebaixant així el risc i evitant efectes secundaris durant les proves. A més, de la mateixa manera que docents amb vulnerabilitat no formaran part dels tribunals,  hem insistit que els aspirants de risc estiguin protegits amb mesures extres i eficaces. 

Respecte a les mesures físiques, pensem que durant les proves és molt important que als passadissos hi hagi personal del servei de prevenció per evitar aglomeracions o situacions de risc, ja que no són suficients els rètols ni les zones delimitades per una convocatòria d'aquesta magnitud.

Finalment hem demanat que la declaració responsable dels opositors i tota la resta de tràmits es facin de manera telemàtica per evitar desplaçaments innecessaris.  A més, recordem que s'ha de vaccinar a tot el personal dels CEPA i EOI com es va prometre, així com als docents d´estudis superiors. Considerem que aquesta darrera situació és inacceptable i totalment discriminatòria.
 
 
Reciente
Visto
Comentado