Colla de Dimonis de Manacor, destinat a formar un planter de persones disposades
Miquel Oliver, Toni Gomila i Mateu Juan, han presentat el curs de la Colla de Dimonis de Manacor, destinat a formar un planter de persones disposades a conèixer i a prendre
23 i 24 de novembres i seguint les indicacions. La llista d’admesos es publica dia 5 de desembre al mateix web. Una vegada que hagi sortit la llista, els admesos han de confirmar la seva assistència.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/11/2019 - 10:04:00
Sant Antoni a Manacor en aspectes com foguerons, beneïdes, concursos, etc.; i en tercer lloc, segons ordre d’inscripció. Amb tot, i tenint en compte aquests criteris, es reservaran tres places per a homes i tres places.

LA COLLA DE DIMONIS DE MANACOR OBRE UN CURS PER AMPLIAR EL PLANTER. La colla cerca persones del municipi de Manacor majors de 25 anys “amb inquietuds per la festa de Sant Antoni” per tal de sumar-les al seu planter. Aquest dilluns matí, el batle, Miquel Oliver, el president del Patronat de Sant Antoni, Toni Gomila, i el baciner, Mateu Juan, han presentat el curs de la Colla de Dimonis de Manacor, destinat a formar un planter de persones disposades a conèixer i a prendre part de la colla de dimonis de Manacor.

El curs, que es durà a terme dissabte 14 de desembre a l’Escola Municipal de Mallorquí, constarà d’una part teòrica – de les 10.30 a la 13 h – i una de pràctica – de les 16 a les 19 h. Durant la jornada, els participants podran aprofundir en les tècniques del ball dels dimonis i prendre consciència del que suposa desenvolupar un dels rols de la colla. Per a participar-hi només fa falta complir dos requisits: estar empadronat al municipi i ser major de vint-i-cinc anys.

En el cas de les figures de dimoni gros i de dimoni petit, es valoraran també els següents punts: l'altura, la condició física i el ritme i les nocions de ball. Si alguna de les figures no rebés cap sol·licitud.

En total s’obriran fins a vint-i-quatre places distribuïdes de la següent manera: sis places per a la figura del baciner, sis per a la de Sant Antoni, sis per a la figura del dimoni gros i sis per a la del dimoni petit. En cas que les sol·licituds superin les places ofertes, els criteris de selecció seran els següents: en primer lloc, s’elegiran les persones col·laboradores de les diferents comissions que conformen el Patronat de Sant Antoni; en segon lloc, les persones participants assídues de les festes de Sant Antoni a Manacor en aspectes com foguerons, beneïdes, concursos, etc.; i en tercer lloc, segons ordre d’inscripció. Amb tot, i tenint en compte aquests criteris, es reservaran tres places per a homes i tres places per a dones a cada una de les figures de la colla.

Una vegada cobertes les places, es valoraran els següents punts: conèixer de la festa a Manacor (i en particular del ball dels dimonis) i estar disposat a seguir la colla de dimonis de Manacor durant totes les seves sortides en el marc de les festes. En el cas de les figures de dimoni gros i de dimoni petit, es valoraran també els següents punts: l'altura, la condició física i el ritme i les nocions de ball. Si alguna de les figures no rebés cap sol·licitud, les places quedaran sense ocupar.

Els participants seran declarats aptes o no aptes per formar part del planter en funció de les seves habilitats i coneixements de la festa, que es demostraran mitjançant un qüestionari d'avaluació i una prova pràctica. Els declarats aptes podran participar de la colla a criteri del Patronat de Sant Antoni. Per inscriure’s és necessari realitzar la preinscripció, entrant al web del Patronat entre els dies 23 i 24 de novembres i seguint les indicacions. La llista d’admesos es publica dia 5 de desembre al mateix web. Una vegada que hagi sortit la llista, els admesos han de confirmar la seva assistència de dia 5 a dia 10 de desembre de 2019.

El batle, Miquel Oliver, ha volgut remarcar que “el principal impuls perquè l’Ajuntament hagi volgut estar darrer aquest curs és que el 50% de places estan reservades per a dones”. “És hora de començar a donar passes per incloure el seu paper a la festa”. El president del Patronat, Toni Gomila, ha assegurat que “és una primera passa per tal d’incloure les dones a la festa”. Per altra banda ha deixat clar que la periodicitat del curs serà “sempre que el Patronat de Sant Antoni ho consideri oportú i per tal d'anar renovant el planter, el curs podrà ser organitzat en pròximes edicions”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado